Interactieve video - Imagine People
Drag mePlay me!Scroll me!

Interactieve video

Tell me, i will forget

Show me, i will remember

Involve me, i will understand

Fotocollage-Website-Tafel-Interactieve-Video

Het verhogen van conversie

Iedere marketeer wil graag conversie verhogen. Je kan dit natuurlijk doen door jouw video te pushen. Maar dat is niet de enige manier! Je kan conversie boosten door interactie toe te voegen aan de video. Interactieve video’s worden beter en langer bekeken dan ‘normale’ (lineare) video’s. En daar is een reden voor, want met interactieve elementen geef je de kijker de mogelijkheid om zelf te bepalen wat hij of zij wil zien. De kijker bepaalt zelf zijn of haar eigen “customer journey” en heeft zelf de regie in handen. Jij wil toch ook zelf bepalen wat voor jou interessant is?

Maar hoe werkt dat dan?

Binnen de video wordt klikbare lagen toegevoegd die tijdens de video naar voren kunnen komen. Zo maak je interactie tijdens de video mogelijk. De kijker kan op ieder moment een van de klikbare lagen gebruiken om een bepaalde route in de video te kiezen. Het toevoegen van interactie in een video levert een aanzienlijke bijdrage aan de conversie van jouw video. Waar een reguliere video kan rekenen op 1-2% conversie, scoor je met interactieve video al snel 5-8% (Forrester research). Het VideoPodium van Imagine People heeft deze functionaliteit ook.

Interactieve video zorgt voor:

  • Meer engagement
  • Waardevolle data
  • Hogere conversie
  • Hogere “completion rate”
  • Hogere “click through rate”

Hoe zou jij nou interactieve video kunnen inzetten? Een paar voorzetjes… Denk aan instructievideo’s, e-learning modules. Maar ook feedback vragen in de video of receptenvideo’s met heldere stappen in de video zijn goede opties! Online marketeers zijn er over uit: dit is de toekomst van online video!

Benieuwd naar hoe wij jou zouden kunnen helpen met interactieve video? Neem contact met ons op!