Video trends 2023
Drag mePlay me!Scroll me!

Videocontent trends 2023

pexels-teono-no-88476

Dit zijn in het kort de trends op videocontent gebied van dit jaar:

1. Short video’s

Op de meeste platforms zien we dat korte video’s immens populair zijn. Niet zo gek nu ‘Mobile first’ ook nog steeds trending is. Onthoud… KISS: Keep It Short (& Simple). Jouw doelgroep scant de lengte van de video en bepaalt in een split second of er voldoende tijd (lees; aandacht) is om deze te bekijken. Maak de content interactief met bijvoorbeeld een challenge of neem jouw doelgroep mee door een kijkje in the behind the scenes. Een perfecte manier om jouw product of organisatie in de kijker te zetten.

2. Originele videocontent

Authentiek was jarenlang het modewoord en wint nog steeds aan populariteit. Tegenwoordig heet het BeReal. De kijker raakt steeds meer gewend aan content gemaakt door échte mensen waarbij actualiteit en originaliteit de hoofdingrediënten zijn. Maak (video) ambassadeurs van je eigen team. Echte mensen, echte verhalen.

3. Persoonlijk loont

Video’s worden niet alleen authentieker maar ook persoonlijker. Video’s die speciaal gemaakt zijn voor één persoon of een kleine groep spreekt aan. Er is al zoveel voor de massa. Persoonlijke content wordt gewaardeerd, we horen graag onze naam of zien deze in beeld verschijnen. You have my attention!

Conclusie

Je hoeft geen megabudget uit te trekken voor videocontent die jouw doelgroep in beweging zet. Maak slim gebruik van je eigen mensen en hun netwerk en weet waar jouw doelgroep behoefte aan heeft en zich online begeeft.