6 tips om video te integreren in je contentstrategie - Imagine People
Drag mePlay me!Scroll me!

6 tips om video te integreren in je contentstrategie

Je bent klaar voor de volgende stap in je contentstrategie: het integreren van video. Maar hoe doe je dat? Ik geef je een paar do’s en don’ts.

Je hebt misschien al een mooie contentstrategie staan. In deze strategie staat precies vastgelegd welke content er gemaakt gaat worden. Blogs, foto’s, nieuwe websitepagina’s, je hebt deze middelen ondertussen in de vingers. Wellicht werkt er al jaren dezelfde persoon aan de content. Maar ondertussen heb je gemerkt dat de interactie omlaag gaat. Videocontent neemt het internet over. Er wordt nog steeds ontzettend veel over geschreven: tijd om met video te beginnen. Dus nu komt de volgende stap: het integreren van video in je contentstrategie. Maar hoe doe je dat? Ik geef je een paar do’s en don’ts.

Do: begin klein.

Maak het jezelf niet te moeilijk en begin met iets kleins en makkelijks. Voeg eens een korte video van 30 seconden toe aan een nieuwsbrief, of aan het begin van een presentatie. Geef jezelf tijd om te wennen aan het nieuwe medium. Het is sowieso een goed idee om video’s kort te houden; adviezen variëren van 15 seconden tot 4 minuten.

Don’t: random video’s maken.

Als je willekeurige video’s gaat maken, zonder richting of reden, hopen dat er iets van je boodschap blijft hangen, zal dit weinig effect hebben. Natuurlijk kun je experimenteren, maar het kan geen kwaad om na te denken over hoe video in je huidige strategie past. Een los projectiel gaat niet bereiken wat jij wil.

Do: investeer in kwaliteit

Het kan kort, het kan specifiek, dus het hoeft niet veel te kosten. Een amateuristische video zal je bedrijf ook amateuristisch doen overkomen, dat willen we natuurlijk niet. Met een kleine investering komt jouw bedrijf professioneel en gelikt over op beeld.

Don’t: maak het niet te – gaap – saai.

Video is al in gebruik en je doelgroep is aan het medium gewend. Als jij met een korrelige, langdradige video aankomt zal niemand hem kijken. Kijk rond online wat voor soort stijl jij het liefst zou inzetten en bouw daarop een interessant format.

Do: bedenk waar video past.

Schrijf uit welke uitingen je nu inzet en hoe video daar een natuurlijke aanvulling op zou kunnen geven. Geef je bijvoorbeeld maandelijks cijfers vrij? Probeer dat eens te vertellen in een video. Bekijk ook of je verouderde uitingen in de huidige strategie zou kunnen vervangen met een videoformat. Blogs zijn top, maar heb je al eens geprobeerd om de inhoud in een video te vertellen?

Don’t: verwacht niet teveel

Je zal niet overnight een virale hit te pakken hebben. Je video kan ontzettend grappig, ontroerend of spannend zijn, maar ‘het publiek’ is onvoorspelbaar. Het is moeilijk van tevoren vast te stellen wat wel en niet succesvol zal zijn. Het zal even duren voordat je een stijl hebt ontwikkeld en je stem hebt gevonden.Met deze tips kun jij aan de slag om video te gaan integreren in je contentstrategie!

Alfred v2 kopie
Alfred Noomen
In opdracht van Imagine People

Auteur