Gepersonaliseerde video - Imagine People
Drag mePlay me!Scroll me!

Gepersonaliseerde video

Fotocollage-Website-Tafel-Personal

Voelt de kijker zich aangesproken of komt jouw boodschap ergens in een ver, stoffig hoekje van zijn brein terecht? Gepersonaliseerde video zorgt ervoor dat hetgeen dat jij wil vertellen, ook echt blijft hangen. In tegenstelling tot het creëren van content in de vorm van massaberichten voor een groot publiek, kies je ervoor om de consument persoonlijk aan te spreken. Door persoonlijk te zijn en de kijker aan te spreken met informatie die echt uniek is voor hem of haar.

DIT GAAT OVER MIJ! Dit gaat over mij!

Een voorbeeld. Je gaat op vakantie en bent op zoek naar een nieuwe zonnebril. Je opent een video en gelijk word je aangesproken met jouw naam. Vervolgens verschijnt een selectie van brillen die jij mooi vindt, naar aanleiding van jouw zoekgedrag in het verleden. Grote kans dat je positief verrast bent, de video uitkijkt tot het eind én een band ontwikkelt met het bewuste merk. Je bent onderdeel van het verhaal geworden: ‘dit gaat over mij!’

Maar hoe doe je dat dan?

Gepersonaliseerde video maakt het mogelijk voor bedrijven of marketeers om ieder individu uit hun doelgroep direct aan te spreken. Denk daarbij aan iemands naam, geboortedatum, een afbeelding van een bedrijfslogo, of beelden van de bedrijfswebsite die de kijker. De relevantie informatie komt uit jouw eigen klantendatabase. Door het verwerken van persoonlijke elementen in een video, maar niet voor iedereen een aparte video te produceren, kan dat ook op grote schaal. Doordat jouw database je steeds van de juiste informatie voorziet, kun je de oplage makkelijk laten stijgen of veranderingen aanbrengen – zonder daar veel werk in te hoeven stoppen. Uit onderzoek is gebleken dat gepersonaliseerde video tot 10 keer effectiever is dan de gebruikelijke marketing-email. Het heeft een positieve werking op het conversiepercentage. Een verhoging van 600% van de click-through rate in mailings of een 2,5 keer zo groot aantal page views zijn daarbij al geconstateerd.

What's in it for me?

Wat kan dat voor jouw bedrijf betekenen? De boodschap zal blijven hangen en klanten krijgen een positief gevoel bij jouw bedrijf. Want jij hebt immers de moeite genomen om je echt in ze te verdiepen. Dat valt op tussen de gigantische berg aan informatie die ze elke dag op hun scherm te zien krijgen. Benieuwd hoe jij met gepersonaliseerde video je klant echt kunt bereiken? Imagine People helpt je graag verder!